Bredeschool activiteiten

Al vele jaren heb ik ervaring hoe je met kinderen om moet gaan. Ik weet dat ieder kind een andere aanpak nodig heeft om zich individueel verder te kunnen ontwikkelen. Ook kan ik mijn jaren ervaring gebruiken in de lessen die ik heb opgedaan in de buurthuizen ( o.a. Zjaak, Ricardo, Uittiebuis, Kralingse Veer, Lispunt en Propellor) en als mentor bij het W.W.F.

De scholen waar ik gewerkt heb of nog steeds werkzaam ben, zijn : Minister Klompèschool, Prins Alexanderschool, Groene Palm, Albert Plasman, Talmaschool, De Goede Herde, Jan Bijllooschool, Calvijn, Emmaschool-, Jacob Marris, Paus Joannes, Open Venster, Pnièlschool. De BSO zijn: Mini Maxi, Sjakie en de Chocoladefabriek.

In 2008 heb ik het diploma vakkrachten behaald en vind ik het een uitdaging om bij het drukste kind de interesse voor de activiteit naar boven te krijgen. De volgende doelstellingen worden in mijn lessen verwerkt:

 • Plezier en een veilig gevoel creëren
 • Eigen creativiteit
 • Respect voor elkaars werk en materiaal
 • Vaste regels, overeenkomend op school
 • Competenties

Koken

Tijdens het koken leren de kinderen verschillende groenten snijden en hoe je deze kunt bereiden. Ze maken kennis met eten dat ze nog niet eerder hebben gegeten of geproefd. Ook maken ze kennis met multiculturele maaltijden. Maaltijden uit verschillende landen zoals: pizza, nasi, spaghetti enz. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan gezonde en lekkere voeding zoals broodjes gezond en fruitsalades. Voor het koken wordt er gestart met het wassen van de handen. Hygiëne is erg belangrijk.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes zodat ieder kind zijn of haar eigen taken heeft en dus individuele verantwoordelijkheid leert dragen. In hetzelfde groepje wordt dan gegeten, afgeruimd en afgewassen.

 

Crea-lessen

Tijdens de crea- lessen wordt ingespeeld op het seizoen en daarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van verschillende materialen. Afhankelijk van leeftijd of thema wordt de les aangepast. B.v wanneer er een thema wordt behandeld over pesten wordt er gebruik gemaakt van lieveheersbeestjes. Voorbeelden crea-les:

 • Mozaïeken
 • Porcelein beschilderen
 • Tassen versieren
 • Servettechniek
 • Sieradendoosjes
 • Decopatch
 • Figuurzagen
 • Timmeren
 • Handwerken

Wat ook erg leuk is, is het vader – kind of het moeder – kind project. Wat is er nu leuker dan samen met een vader of moeder iets te figuurzagen, te knutselen of bijv. een pizza te bakken.

Ook zijn er verschillende groepen met moeders uit verschillende culturen die iets leuks maken binnen de groep. Doelstelling is hier natuurlijk om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Sluiten